A Rubber-Pol Kft-t 2012-ben alapították. A vállalkozás létrehozásának célja fémipari tevékenység végzése, fő tevékenységi köre lakat- és zárgyártás, illetve műszaki textiláru gyártása, mint tevékenységi kör is bejegyzésre került. A Kft. székhelye Budapest, telephelyei Vasvár, telephelye Meggyeskovácsi - mindkét telephelyen termelő tevékenység folyik.

Vas megye ezen részén hosszú időre visszatekintve a fémfeldolgozásnak, vasiparnak nagy relevanciája van, ezért a vállalkozás alapításának indoka az ebben rejlő lehetőségek kiaknázásaként jelölhető meg. A tulajdonos releváns területen meglévő kapcsolatai, a megkeresések indokolták az alapítást és a termelő tevékenység indítását. A fent bemutatott tevékenységi körök égisze alatt a vállalkozás elsősorban bérmunkában, megrendelések alapján préselt alkatrészeket gyárt fémipari területen való további felhasználására (beszállítói tevékenység).

Termékei között elsősorban kandalló, kazán illetve jármű ülésekhez szükséges préselt, hajlított elemek nevesíthetők, vasalatok,  préselt elemek. A kezdeti tevékenység a mai napig nem változott, megalapozott piaci igény miatt indult a vállalkozás, a termékek minősége megfelelő, változások nem történtek sem a profil, sem a termékek és szolgáltatások területén.

A vállalkozás rendelkezésére áll egy Degmat 300 illetve Degmat 400 típusú présgép valamint egy AIRmatic-Jet hidraulikus lemezmegmunkáló gép továbbá kis értékű kézi szerszámok. Újabb, megvalósított fejlesztés következtében az eszközpark nagy teljesítményű présgéppel valamint marógéppel bővült.

További törekvés a folyamatos fejlesztési lehetőségek kiaknázása a megrendelői igények teljes körű kielégítése valamint a partnerek számának növelése érdekében.